17 apr 2015

Väntan på proffslivet

Med sina 189 centimeter över havet är Louice Halvarsson en ståtlig tjej som utan tvekan tillhör Sveriges basketframtid. Den senaste tiden efter VM-succén har varit hektisk. I sommar har hon bara haft två lediga veckor.
Men trots detta så klagar hon inte.
– jag vet vad som måste göras för att bli bättre. Det är bara att träna ännu hårdare, säger Louice till basketsverige.se.

Berätta om VM-äventyret
– Det var otroligt, det går liksom inte att beskriva det i ord. Än idag har jag inte hunnit fatta det. Bara att få spela mot världens bästa lag var stort. Att sedan komma tvåa och komma hem med en silvermedalj är ofattbart.

Varför är U19-landslaget så bra?
– Vi har en oerhörd laganda där alla är med och ingen är utanför. Vi är verkligen ett riktigt lag som kämpar för att vinna.

Efter U19-framgångarna skulle man kunna tro att hon har blivit mätt på att vinna. Men efter att ha spelat med det framgångsrika U19-landslaget fick Louice känna på hur det känns att förlora.
– Vi förlorade i stort sett alla matcher med seniorlandslaget i sommar och det var givetvis inte roligt.

När började du spela basket?
– Jag var tolv år och var redan då 180 centimeter lång. När resten av klassen började spela basket hängde jag på.

Vad var det du gillade med basketen?
– När jag började spela var jag sämst i laget. Men ganska snabbt blev jag bättre vilket var roligt. Det fick mig att vilja bli ännu bättre och det är nog det jag gillar med basket. Man kan hela tiden bli bättre.

Louice Halvarssons coach Stefan Pettersson beskriver henne som en spelare som är lika bra under korgen som ute vid perimetern Att hon dessutom har en enastående grundfysik och ett bra trepoängskott gör att hon är lika farlig offensivt som defensivt. Hon kan bli bättre på precis allt. Men man får inte glömma bort att hon bara är 18 år. Främst behöver hon förbättra sin drive mot korgen, bli bättre på en mot en försvar samt skjuta från halvdistans