17 apr 2015

Väntan på proffslivet del 2

Vad gör dig så bra?
– Jag har en vilja av stål och framförallt vill jag ständigt förbättra mig. Jag kan spela både offensivt och defensivt. Jag gillar och är bra på att skapa lägen för mina medspelare. Jag ser mig själv som en ”inside, playmaker ”.

Att Louice menar allvar när hon säger att hon verkligen måste blir bättre går snabbt konstatera när hon berättar om sitt träningsschema. Tretton pass i veckan plus minst en match. Utöver all träning med Telge Energi, plockar hon efter varje träningspass fram det individuella program som hon fått av landslagsledningen.
– Jag måste ta ansvar för den individuella utvecklingen och träna på egen hand.

Louice hoppas redan nästa år vara proffs i Europa. Hon drömmer om Spanien och Italien. Att finna ett lag lär inte bli något problem.
– Jag har redan nu fått ett par erbjudande från Tjeckien och Slovakien. Sen har det hört av sig minst tio olika college, bland annat Louisiana State University, där till exempel Hanna Biernacka har gått.

Målet för mig som tränare är att hon en dag skall spela i någon euroleagueklubb och få mäta sina kunskaper på högsta internationella nivå. Hon kan nå riktigt långt i sin basketkarriär. Jag tror och hoppas att hon blir proffs i Europa, säger Telge Energis coach Stefan Pettersson.

Är college ett alternativ?
– Nej inte som det känns nu. Det verkar som många spelare blir sämre av att spela på college. Den amerikanska basketen är olik den jag är van att spela. Jag vill spela lagspel och inte riskera att bara få en specifik roll. Till exempel bara spela försvar, eller göra ”screens”. Jag gillar den europeiska spelstilen och vill stanna i Europa.

Vad är viktigast för dig i livet?
– Jag har ingen koll på livet just nu, ha ha. Men jag tycker att livet måste få vara kul. Även om det ibland är tung måste man lära sig att komma igenom dåliga perioder. Jag drömmer om att skaffa mig en utbildning, för det tror jag är viktigt. Jag kan ju bli skadad och kan bli tvingad att ge upp min karriär. Men det är klart att hoppas kunna leva på basketen.

– Det har varit väldigt mycket basket senaste tiden och ibland tycker jag att det är skönt att få umgås med klasskamrater och folk som inte spelar basket. Sen uppskattar jag verkligen att vara ensam.

Snabb fråga, vem är den bästa kvinnliga respektive manliga spelaren i Sverige?
– Jag måste säga två och då blir det tvillingarna Eldebrink. Jag har dålig koll på de manliga spelarna. Men Jonas Jerebko är grym.