Tippa på VM i hockey – Betting och odds

Åtminstone för oss svenskar är ju som bekant VM i hockey en av de största sporthändelserna under året, och därför är det många som även vill tippa på detta stora sportevenemang. Betting på hockey är dock inte fullt lika utbrett som betting på t.ex. fotboll, vilket gör att många inte vet riktigt hur de ska komma igång med att spela på hockey VM. Därför kommer här lite användbar information om just detta:

För det första brukar odds för VM i ishockey inte läggas ut så tidigt, så om man börjar leta efter detta väldigt tidigt, kan det bli svårt att hitta. Vänta istället med spelen tills att hockey VM nästan börjar, så brukar det gå bättre.

De flesta större spelföretag brukar dock så småningom erbjuda betting på åtminstone de viktigaste matcherna i hockey VM. Kika därför in hos de större bettingbolagen, som t.ex. Unibet, Betsson och Betfair, så bör du kunna hitta lämpliga matcher att spela på.

Tänk dock på att man ofta får mest utdelning för sina vad om man spelar på lite mer oväntade resultat. Att spela på väldigt givna resultat, som att Finland ska vinna över Danmark t.ex, brukar inte ge så mycket, så håll framför allt utkik efter matcher där överraskningar kan ske om du vill vinna så mycket som möjligt.

För den som verkligen tar sitt tippande på allvar kan det även vara en god ide att försöka jämföra odds hos flera olika spelbolag, för att på så sätt hitta de bästa oddsen om man ändå ska spela. Det finns automatiska jämförelsetjänster för odds, men de flesta av dem är tyvärr inte uppbyggda för just hockeymatcher, så de flesta gör bäst i att jämföra oddsen manuellt på egen hand.

Tänk även på att man innan matcherna (i regel dagen innan match) ofta kan läsa olika tips från sportkommentatorer och liknande gällande vad de tror att utgången i matcherna kommer att bli. Att läsa dessa tips kan vara en jättebra ide för att få lite koll på förutsättningarna innan varje match, innan man spelar.

Om du har en viss spelbudget för hela VM rekommenderar vi även att du tar en titt på spelschemat för hela VM innan du spelar på enstaka matcher, så att du får en uppfattning om hur många matcher du kan tänkas vilja spela på. Det finns gott om hemsidor på nätet där hela spelschemat för VM presenteras, och du hittar enkelt dessa via sökmotorer.