17 apr 2015

Sporten skall vinna respekt

Jag blir glad. Jag älskar detta. För jag tror att det behövs, både för fansen och för att sporten skall vinna respekt i 2000-talets marknadsekonomiska idrott. BasketDet går inte att bortse från att internet, upplevelse och varumärke har blivit en stor del av elitidrotten. Sorgligt säger vissa. Gilla läget säger jag och passar på att undra varför det inte finns ett enda klipp på youtube från Basketligan.

Det finns mycket som är positivt. Det har landsatts en ny hemsida som sörjer för att man snabbt och enkelt kan få information om vad som händer. Respektive sida uppdateras av klubbarna själva vilket medför att vi får en massa bra ”inför matchen-reportage”. Folk är nyfikna, folk vill vara nyfikna och Basketligan måste sörja för att fylla de nyfiknas behov.

Avslutningsvis vet jag att många kommer att hänvisa till ekonomiska begränsningar och sportens marginella plats i Sverige. Vi kan alltid skylla på att basketen inte är kulturellt förankrad i det svenska samhället. Är det inte dags att sluta skylla ifrån oss och se framtiden som ett intressant forum för att faktiskt befästa en framstående position i idrotts-Sverige

Återigen. Det finns mycket att vara positiv inför. Jag tror på Basketligan och jag tror att den har sin givna plats på första parkett i framtiden.

I morgon kväll går jag och ser Solna Vikings och passar på att njuta av alla talangfulla svenska basketspelare. Brandon Barton, Martin Palmblad, Erik Westin och Rudy Mbmeba. Fyra nämnda, några glömda. Passa på att njut, ni är en del av Sveriges basketframtid.