17 apr 2015

Nya reglerna

Nu vet jag att det råder delade meningar om de nya reglerna. Givetvis finns det personer som menar att det är ren trams. 1Till exempel att basket och klädkoder inte hör ihop. Men jag tror faktiskt att det behövs bra och välorganiserade matcharrangemang, genuina och intressanta hemsidor där man kan läsa om spelarna och kolla in höjdpunkter från matcherna.

Alla klubbarna har det inte än. Men det verkar som samtliga är på god väg, för det blir faktiskt bara bättre och bättre. Uppsala Basket sänder sina matcher på webb-tv och 08 Basket presenterar aktuella och intressanta intervjuer med spelarna på sin hemsida.. Och Södertälje Kings har nyligen lanserat egen Webb-tv där det visas alltifrån höjdpunkter till spelarintervjuer. Vet att Mike Palms ”Sundsvall Dragonmix” inte är en officiell sida. Men Mike, bra jobbat. Basketligan behöver fler ”fansidor” som Dragonmix där man kan gotta ner sig i filmer och ”höjdpunkter”

Sen har vi  och deras alldeles egna nybyggda baskethall. Och när jag började tänka på arenor höll jag nästan på att glömma Norrköping Dolphins och deras 100miljonersbygge. Tänk att de faktiskt bygger en egen basketarena med möjligheter att göra både stora konserter och hyra ut hallen till andra evenemang. Jag gissar på att projektet kommer att bli en ekonomisk och sportslig succé som förhoppningsvis kan inspirera och möjliggöra att andra ligaklubbar bygger egna multiarenor.