17 apr 2015

Framgångsrika föreningar

Det är kul att få följa framgångsrika föreningar, sporter, spelare mm i media. Det finns så otroligt mycket att lära av deras framgångssagor. En sak som alltid finns gemensamt där är att inget kommit gratis. De har jobbat stenhårt för att nå framgången och ännu hårdare för att behålla positionen på toppen. Ta tyska handbollsklubben Kiel som exempel. 10.000 på läktarna i varje match, men de insatta berättar att de också måste jobba stenhårt för att hela tiden ha fullt.

Utbildning är något jag brukar skriva om. I dagens snabba genomgång av basketsajter så kommer jag här med ett upprop till stockholmarna. Förbundet ordnar med utbildning 23/10 och 24/10. Håll koll på deras hemsida så ses vi på någon av träffarna. Steg 2 utbildning är det hög tid att anmäla sig till. Se till att utbilda dig till nästa steg. Jag orkar inte med att läsa att utbildningar ställs in pga svag efterfrågan. Ändra på detta och se till att kursen blir fulltecknad.

Till sist så kan jag konstatera att kommentarerna flödar kring herrarnas division 2 (mellansvenska). Här finns fler sätt att se på saken. Till de som gnäller säger jag att ni får jobba bättre på att föra lobbyverksamhet. Vi ödslar ofta för mycket kraft i att diskutera saker efter att beslut är tagna. Engagera er i hur vår verksamhet är uppbyggd och hur och när besluten tas.
Ju fler som är intresserade och öppet redovisar sina ståndpunkter, desto bättre. Dessutom bättre chans till bra beslut. Min övertygelse är att vi har en begränsad form av demokrati. Ett fåtal har ork att sitta på möten och diskutera. De som sen är där är tyvärr ofta ganska dåliga på att redovisa vad som diskuterats (ofta säkert pga tidsbrist). Det är för mycket hemlighetsmakeri eller så är det ren slöhet att inte informera.